Nyheter

Showdown

TAKTERRASSEN

Rockklubben som aldrig sviker! Showdown rullar på varje lördag på Henriksbergs takterrass. Vi bjuder allt som oftast på internationella akter samt nya up and comingakter och ibland även sköna gäst-djs som livar upp dansgolvet!

MOVIE STAR JUNKIES (ITA)
Gillar du Demons Claws o liknande klockrena garageband? Missat MSJ? Läs o lär.

Sjukt bra blues/punk! Första gången mina vägar korsades med Movie Star Junkies var jag och Krille med Alex Face i Amsterdam på turné. Det visade sig att min enda italienska compadre Stefano från The Introducers hade startat ett nytt band som lyckligtvis spelade samma på samma ställe kväll som Alex Face. Hur de låter live? stök ä…r bara förnamnet. Jag försökte givetvis köpa deras platta efter giget då jag var bombsäker på att de hade några sjuor med mig då det kändes som att de låg på ett klassiskt retro-vinyl-only-or-die-bolag,men tji fick jag. Med förklaringen att de hade en excentrisk skivbolagsdirektör som egentligen inte gav ut skivor visade det sig att de bara sålde kassettband med lite opium som ingick. (Tydligen ett helt okej spex när man ska åka över gränserna o turnéra.) Det här säger en del om galenskapen i det här bandet.
Andra band må vara hur fräsiga som helst o ta sina linor kokain här o var men inte fan säljer de kassettband med opium inte.

Movie Star Junkies gjorde ett bejublat gig på Showdown för ca 3 år sen nere i ballroom och nu är de äntligen tillbaka i Sverige med ny platta i bagaget (märk väl, PLATTA, de är newschool numera)

Ta en titt på en av deras videos o njut.
MOVIE STAR JUNKIES – ”TONGUES OF FIRE”

eller ta en glutt på deras myspace:

http://www.myspace.com/moviestarjunkies

BÄDDAT FÖR TRUBBEL
Okej då så änna då, Göteborg har Trubbel men de har inte patent på det namnet för nya grymma band. Här har vi skånes finest Bäddat för trubbel. Skramlig meddragande lo-fi punk på svenska. Problem möter Kal P Dal möter Times New Viking, Musik som på 80-talet skulle kallas för pop på svenska, men som idag räknas som en mix av rock/punk, själv säger jag bara gubb de la gubb, bättre än After eight o flaggpunsch samma kväll.

Jag skulle själv se dom på trucken i September men överpeppade på kvällen i helhet så det blev öl o missad konsert för egen del, men enligt andra ”musiclovers”(för att använda ett sjukt mesigt uttryck) så var det en grym konsert så ni kommer icke bliv besvikna. Nåväl, denna kväll blir det lättöl för min del innan bäddat för trubbel gått av scen för detta missar jag icke en gång till.

Http://www.myspace.com/baddatfortrubbel

SKURKARNA
Nu var det dags igen.. efterlysta, salongsberusade och moraliskt befriade.
Skurkarna är på fri fot ännu en gång! Återigen kommer denna slags ”brotts-rock”, lika instrumental som tjuvaktig och brutal, stjäla hederligt folks uppmärksamhet.
Vänner av ordning, tag er i akt – skurkarna är bandet din mor varnade dig för när du var liten.

Http://www.myspace.com/skurkarnaswe

Eller som mina goda vän Anna Almqvist skrev via sms.
”Vilka i helvete är dom där Skurkarna egentligen? Det är så genialiskt att jag kissade i byxan”

Djs: TÖRLEY SISTERS

Showdown
Fri entré innan 23.00 – därefter 80 kr
happy hour 20-22
öppet 20-02

på scen:
Skurkarna 22.15
Bäddat för trubbel 23.00
Movie Star Junkies (ITA) 00.00

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. [...] Salvation spelar på Showdown på Henriksberg den 9 oktober. Recension, och intervju med bandet, kommer på [...]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© Copyright - Henriksberg - 2013