Nyheter

Showdown

TAKTERRASSEN

Rockklubben som aldrig sviker! Showdown rullar på varje lördag på Henriksbergs takterrass. Vi bjuder allt som oftast på internationella akter samt nya up and comingakter och ibland även sköna gäst-djs som livar upp dansgolvet!

Det är allt från 50´s. 60´s, garage, pop, punk o rock som spelas på Showdown – både livemässigt sett samt från dj-båset.

Pistol Mob + Hellshovel (CAN) + Slynkören

Jonne Spritlund presenterar stolt en magisk tillställning precis efter löning så att alla kan vara med och leka. Hanna & Josephine fyller 30 så vi slår på stora trumman och firar tills vi stupar. I och med att damerna fyller fallfrukt denna dag så kommer även Showdown smyckas om så att det blir tant-tema för hela slanten! Som om inte det vore nog så är detta en kväll när undertecknad blir extremt upphetsad av lineupen. 3 riktigt jävla bra akter. En härligt ihopkokad garagesoppa fylld med kanadicker, trötta gubbar och en jävla massa tanter, det kan inte bli bättre!

Det är även premiäröppnning för uteterrassen, inte dumt! (NEJ bli nu inte överpepp så du sitter därute o kedjeröker hela kvällen o missar banden…) Eftersom takterrassen öppnar så börjar nu sommarsäsongen när Showdown öppnar 20.00!

PISTOL MOB – på scen 00.00
”Time heals nothing” – behöver man säga mer? Odödlig jävla låt. Behöver man säga mer? Jo det behöver man. Pistol Mob har legat på is ett tag sen Tobbe K och Stefan aka Stiff aka Chefen aka Stenen startade Trubbel ihop med Chrosse & John. Liksom liket lever är ett förbannat bra band är Pistol Mob ett förbannat bra lik som var tvungen att återupplivas. Det blir en ära att få hosta Pistol Mobs återföreningsgig rätt av. Garagepunk med medryckande refränger som får den mest stelbente gubbkärring att steppa loss.

Efter Pistol Mob släppte kanonplattan ”Close enough” lade de till mångas förtret bandet på is

Lyssna in dig på spotify:
spotify:artist:61s0xXZdPFKZXEGQU5lR67

SLYNKÖREN – på scen 23.00
Slynkören är en fysikalisk storhet som beskriver något med potential att medföra förändring och rörelse. Slynkören är en av universums fyra fundamentala krafter. Den håller solsystemets planeter i omloppsbana kring solen. Slynkören kan vållas av exoterma kemiska processer eller mekaniska brott (som när en ballong sprängs).

Har du missat vilka dessa damer här? Det började på andra långgatan när de första gången stod på scen (eller ja gatan men vafan spela roll…) utanför Lassan o sjöng o sedan dess har det rullat på med raketfart!

De har tagit många med storm, alltifrån kulturkoftorna på invigningen av kulturkalaset till serienördana på Galagofesten till hipsters på Yaki-Da till halvalkade tanter + gubbar med det underbara (men kanske intedet bästa hehe) spontanfyllegiget (we blame Minttu) på pizzeria Galliano på Masthuggstorget.

Med tanke på alla gigs de gjort märker man att tiden har gått och det är nu dags för slynorna att fira 2 år som kör o det gör de med råge på Hanna & Josephines 30-årskalas. Det är en helvetes massa anledningar att fira den här dagen helt enkelt och det gör vi förhoppningsvis med stekande sol på Henkans wunderbara terrass med ciggen i ena handen o bärsen i den andra.
www.myspace.com/slynkoren

HELL SHOVEL (CAN) – på scen 22.15
Bakom detta namn döljer sig ett intressant sidoprojekt med medlemmar från Demons Claws samt King Khan & The Shrines. Svar ja, det är exakt så bra som du kan tänka dig. Psykadelisk garagepop, man får Demons Claws-vibbar även om det är softare. Missa inte att komma i tid då vi kör en omvänd ordning denna kväll, dvs det internationella bandet först så Hell Shovel går på redan 22.15!
http://hellshovel1.bandcamp.com/

DJ: Inte Altay från Doits i alla fall!

SHOWDOWN LÖR 28/4
Henriksbergs takterrass
Öppet: 20.00-02.00
Happy Hour 20.00-22.00
Entrè: 20 kr till 22.00, därefter 80 kr.
http://www.showdowngbg.se/

Rock – garage – pop – punk.

© Copyright - Henriksberg - 2013